6.3.09

Land of SmiLes..

"Off they go, my arms and Legs
Today eveyone is hurting me..
Everybody..
My tongue and eyes wiLL go tomorrow..

I'LL be empty..
Anyway..
A short red finish..
FLimsy waLLs of my body wiLL meet.
I, too, wiLL turn into a smiLe.."

Adı "Land of SmiLes" oLan bi kitabın tanıtım yazısı.. GüLümsemeLer ÜLkesi.. GüLümsemek.. Herkesin seni incitmesi.. Ufak, kısa, kıpkırmızı bir tat.. Bedenin yeğni duvarLarLa buLuşması.. Ve güLümsemeye dönüşmek..

Karşıt gibi görünüyoLar iLk bakışta.. Ama asLında öyLe iç içe kavramLar ki.. Hayatında her zorLuk yaşayanın güLümsemeyi öğrenmesi.. Bundan daha doğaL bişiy yok ki.. :)

OLgunLaşmak diyoruz ya hani.. Aynen o işte. Nası anLatsam biLmiyorum gerçi. Biraz garip gibi.. Ama şu gerçek ki; yaşadığımız herşeyin bi nedeni oLmasa biLe sonuçLarı var.. Ve biz o sonuçLarı yaşıyoruz asLında farketmeden.. O bi başkasını doğuruyo feLan.. BiLdiin kısır döngü işte.. :)

MeseLa bi saLakLık yapmışızdır.. Hayatımzda bişeyi kaçırmışızdır.. "ALLah beni kahretsn Lee.. Amma maLım.." dicek oLursunz.. Ama üzerinden bikaç zaman geçtiğnde "İyi ki.." dersiniz.. "İyi ki yapmamışım."

Tamam bu kadar basit değL.. :) KabuL ediyorum.. Ama zamanLa öğreniyosunz ya.. VaLLa.. :) Ben öğrendm.. GüLümsemeyi, takmamayı ama aynı zamanda duyarsz da kaLmamayı.. Daha mutLu oLuyo insan.. Ve daha çok şey öğreniyo hayattan.. LanetLerLe geçen bi yaşam yerine şükretmekLe geçen.. Yani beLki şükretmese biLe mutLu oLan bi insan.. Hayatının her anından değL beLki ama geneL oLarak zevk aLan.. Yani sonuçta demiyo muyuz "Hayat bigün o da bugün.." diye.. Düne takıLıp kaLmış bi hayatın, bugününün oLma ihtimaLi biLe yok bence.. Nası oLsun ki.. Aynı pencere önüne oturmuş biriLerinin eve geLmesini uman, biri geLince de on saat eski günLeri anLatmadan bırakmayan bi fosiL gibi.. Evet fosiL.. GeLecekten hiçbi bekLentisi kaLmamış biri.. "Kendi yaşamının bitiminin farkında oLduğu için" bahanesi yeterLi değL bu çürümşLk için.. İLerde sen oLmuycaksan çocukLarın oLucak, torunLarın oLucak.. Hem beLki 2ooünü görücen.. Ne biLiyosun ki.. 2o yaşında öLmiyceğinn garantisini sana kim vermişti de o zamanLar yarını düşünüyodun??

Gerçi böyLe düşününce "Hayat boş vur maLa coş" a kaçıyo biraz.. :p Ama benim dediğim bu değL.. Bugünden zevk aLarak yarını tasarLamak o kadar mı zor??

"ÖSS hayatımı mahvetti." "ÇaLışmam para kazanmam Lazım. Artık emekLiLikte bi Ege turu yaparız.." MaLLar.. Madem ders çaLışmayı sevmiyosun niye ÖSS ye giricen?? "İyi bi üniversite için.." Orda çaLışmıcan mı?? "İyi bi iş için dişimizi biraz daha sıkıcaz." Sonra işten bıkmıycak mısın?? "E artık emekLiLiğe kısmet.." Tamam hadi emekLi oLdun nerde Ege turu?? "Ay vaLLa gidicem ama çocuun okuLu ya.. O bi eLine mesLeğini aLsın, çaLışır gönderir bizi.." Tamam hadi çaLıştı gönderiyo.. "Romatizmam var, şekerim var, ay bi de oraLarda tansiyonum çıkar beniiim.. Bizden geçti artık siz gidin yavrum.." Hö??

Aynı böyLe oLucak hayatımız "yarın için" bişeyLer yaptığımızda.. Mis gibi "yaşamak için, mutLu oLmak için" Lafı dururken..

"Limit-Sizsiniz"*in iLk cümLeLeri.. İLk oLarak hoca sınıfta bi arkadaşa okutturduğunda duymuştum.. "AkLımızda kaLan bikaç cümLe"yi sorduğunda söyLemiştim.. Nası kaLmasındı ki.. :)

"Hayata geLdiğimiz yerLe hayata geLmek istediğimiz yer arasında geçiyo ömrümüz..
ZorLukLardan seçmeLi hayatLar yaşıyoruz.." ve devamını yazıyorum kitaptan;

"İstekLerimiz imkanLarımızLa orantıLı değiL. Seçtiğimiz her şey için, başka bir şeyLerden vazgeçmemiz gerekiyo. Sevdiğimizi seçtikçe mutLu, seçtiğimizi sevdikçe huzurLu oLuyoruz.

En çok istediğimiz şeyLer hiç istemedikLerimizLe iç içe geçmiş haLde çıkıyor karşımıza. İstediğimiz birçok şeye uLaşmak için istemediğimiz birçok şeye katLanmak zorunda kaLıyoruz. SevmedikLerimizi sevdikLerimize bedeL koyuyor hayat.."

:) YanLışsa yanLış diyin vaLLa.. HakLı.. OLay her anından zevk aLabiLmekte.. Ve sadece bunu başarabiLdiğimizde gerçekten hayatta "başarıLı" oLuyorz.. :))

**"başarı" sözcüğü iLk duyuLduğunda herkesde maddiyat ya da konum oLarak aLgıLanıyo.. Bugünün dünyasında bu kadar kayma oLması doğaL gerçi ama.. :) AsıL başarı "istediğin şeyi gerçekLeştirebiLmek"tir bence. Ve istedikLerimizi tam oLarak beLirLeyebiLdiğimizde ona "uLaşmaya çaLışma"ya başLıyabiLiriz.. "bu kitabı bitirmek" diiL de meseLa "kitaptan bişiy öğrenmek" gibi.. Her ne kadar basit bi örnek oLduysa da.. Ana fikir bu.. :p :)

*Mümin Sekman..

0 rapor sunumu..:

Yorum Gönder